Definition af stemmehører
En person der ser, hører og fornemmer noget andre mennesker ikke gør, det nogle kalder hallucinationer.

Stemmerne kan komme indefra eller udefra, de kan komme fra en bestemt side eller et bestemt sted. De kan hviske, tale normalt eller råbe og skrige. De kan sige ord eller sætninger, men de kan også være der som støj, lyde eller melodier. Stemmerne kan også komme fra radioen, fjernsynet, radiatoren, stikkontakter eller andet. Stemmerne kan opfattes som meget generende, men der er også stemmehørere der har et godt forhold til sine stemmer. De kan opleve dem som hjælpere og sparringspartnere. 

Synene kan komme indefra eller udefra. Nogle ser mennesker/skikkelser, hvor nogle har tøj på og ligner mennesker andre er mørke skikkelser, der er utydelige i kanten. Nogle stemmehørere ser blod og uhyggelige dyr, maden kan blive fyldt med orme eller andet, men det kan også være være en mand der cykler på hustage og oppe i himlen.

Stemmehørere der fornemmer kan have en oplevelse af at være forfulgt, overvåget og  være med i et spil, hvor livet bliver uvirkeligt og uhåndgribeligt. Det kan være, at de føler noget sidder på skulderen eller ligger i sengen hos dem. Det kan være en fornemmelse af, at alt handler om stemmehøreren. Men det kan også være en fornemmelse af at noget eller nogen passer på en.

Scroll to Top

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.