Stemmernes Fællesskabs Historie

Ideen er, at der skal være plads til alle og det ikke er dem og os men os. Vi står sammen stemmehørere og fagprofessionelle, der har en andentilgang til stemmehøring (Giv stemmerne mening). 

2012: Lene Sloth og Elisabeth Svanholmer starter med at holde
Åbent Møde. De ønskede at skabe et rum, hvor folk kan mødes på kryds og tværs af grupper, interesser etc. og planen er, at de vil have et nyt tema eller emne hver gang; oplæg, film, Open Space, diskussioner, debat m.m. og alle er velkomne til at komme med ideer til møderne. De håber, at det kan medvirke til at afstigmatisere stemmehøring, andre oplevelser og psykiske problemer generelt og sætte fokus på recovery.

2017-2018: Der er ikke så mange møder og til sidst slet ingen.

2018: Trine Høj starter Åbne møder op igen.

2019: Trine skriver på Facebook, at hun har brug for hjælp, hvis hun skal kunne fortsætte med at arrangere Åbent Møde. Lone Hannerup og Ophelia Carlson melder sig. De laver en plan, så der er Åbent Møde hver anden måned, der er booket lokale til det et år frem. Desuden bliver konceptet StemmehørerSalon udviklet og sat i søen, så der skiftevis er Åbent Møde og StemmehørerSalon hver måned.

Der udveksles idéer og ordlyd i forhold til et logo. Lone finder på Stemmernes Fællesskab og har også tegnet en skitse til logoet. Det er det logo, der er blevet digitaliseret med hjælp fra Ophelia og Tony Turner, der laver det første udkast på PC og Kat Carlson digitaliserer det.
 
2020: Kennet Christensen kommer med og starter på vores flotte og
informative hjemmeside.


Trevor Eyles kommer med og lægger hus til nogle møder.

Lone og Trine går ud af Stemmernes Fællesskab.
 
Lisbeth Holm går ind i arbejdet med at arrangere møder og afholde dem.
 
Covid 19 lukker det hele ned. Vi holder kun et enkelt møde.
2022: Anna Christina Andersen bliver frivillig i Stemmernes
Fællesskab. Hun står for de sociale medier. Hvor vi før udelukkende brugte
Facebook til vores opslag, er vi nu også på Instagram, LinkedIn og YouTube. Foruden vores lukkede Facebookgruppe har vi nu også en Facebookside som man kan følge. 
 

Lisbeth går ud af samarbejdet.

15. december har Stemmernes Fællesskab stiftende generalforsamling. Vi er nu en selvstændig forening med eget cvr nr. Vi tænker hele tiden på at udvide vores tilbud. Fra 2023 tilbyder vi også workshop og hotline for alle interesserede i stemmehøring.

2023: Ungegruppen og Stemmernes Fællesskab indgår samarbejde og Kathrine Folke, Fabian Siems og Lone Fristed, som i forvejen arbejder i ungegruppen i Viby J, bliver frivillige i Stemmernes Fællesskab.
Scroll to Top

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.