Råd og viden

Ring til Stemmernes Fællesskab Hotline hver mandag fra kl. 13-16 på telefon nr. 69158644 – der vil du komme til at tale med en der selv har erfaringer med stemmehøring og/eller sansefornemmelser.

Stemmernes Fællesskab er en forening der oplyser, hjælper og skaber netværk for stemmehørere, fagpersoner og andre interesserede i stemmehøring og/eller sansefornemmelser. Råd og viden kan være meget vigtig for at undgå stigma og at forværre situationen.

Stemmehøring og/eller sansefornemmelser, kan være skæmmende for den som oplever det men også for de pårørende, som er tættest på. Mange pårørende kan føle sig magtesløse, fordi de ikke ved, hvordan de kan hjælpe. Selvom det ikke er alle, der har lyst til at snakke om stemmehøring med deres nærmeste, så kan det være en god ide, at du som pårørende giver udtryk for, at du gerne vil lytte og støtte, hvis personen har lyst til at åbne op og dele. Se gerne mere her, hvor vi har samlet nogle dialogspørgsmål. Vær gerne nysgerrig og åben for stemmehørerens oplevelser. Vær ikke dømmende eller bange. Det er vigtigt at udvise respekt for stemmerne. Stemmerne er en del af personen, der oplever dem, og der er et budskab gemt i det, som stemmerne siger.

I Stemmernes Fællesskab arbejder vi udefra at give stemmerne mening. Foreningen tager udgangspunkt i tilgangen fra bøgerne ”Giv stemmerne mening” og ”At leve med stemmer”. Begge bøger er skrevet af Marius Romme og Sandra Echer, som sammen har udviklet en meget effektive måde at arbejde med stemmer/stemmehøring på.

Scroll to Top

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.