Hvad er stemmehøring

Vi forstår stemmehøring som et sanseligt input, som ingen andre oplever – det nogle kalder hallucinationer. Det vil sige at man hører, ser, mærker, lugter eller på andre måder sanser ting, som andre ikke gør. Stemmehøring er et fænomen, som mange oplever, og nogle lever med deres stemmer uden nogensinde at komme i kontakt med psykiatrien. 

Oplevelsen af at høre stemmer kan være meget forskellig fra person til person. Uanset om man hører 1 stemme, flere stemmer eller over 100 stemmer, så er det helt normalt i forhold til Stemmehøring. Nogle hører stemmerne med ørene, ligesom hvis der stod en person ved siden af dem. Andre oplever, at de hører stemmerne inden i hovedet, så det kan føles som at høre det med ens tanker. 

Det er ikke et problem i sig selv at høre stemmer, men det bliver først et problem, når man oplever ikke at kunne håndtere dem. Når man ikke får hjælp til at håndtere sine stemmer, kan det udvikle sig til alvorlige sundhedsproblematikker. 

Vi arbejder på at udbrede kendskabet til at høre stemmer og udbrede de forskellige måder, man kan arbejde med dem på, og derved give dem mening.

Scroll to Top

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.